Як виглядатиме нижня частина Валу після реконструкції?

23 Червня
1078
0
Поскаржитися на відео

Нижню частину Валу реконструюють – це місцевість від Преображенської до колегіуму. Колись на цій території розміщувалося літне кафе і був фонтан. Сьогодні ж зруйновані доріжки та необлаштована зелена зона. Під час містобудівної ради розробники представили проект з облаштування цієї території.

Старе покриття доріжок замінять, територію навколо озеленять. На пагорбі біля архіву проектант запланував встановити сходи. З’явиться освітлення – за планом встановлять не лише ліхтарі, а й наземні світильники для доріжок. Чавунні лави, які багато років служили містянам, хочуть відновити і встановити у парку. Недобудову – Дворянські зібрання, мають відгородити, аби вона не псувала вигляд.
Міський голова каже, наразі провести будь-які роботи з нею неможливо, адже власник недобудови за кордоном і не спішить вирішувати проблему.

На місці зруйнованого фонтану побудують новий. Пропозицію щодо дитячого майданчику-бастіону члени містобудівної ради відкинули. Аби містяни та гості мали уявлення про стародавній Чернігів, із бронзи віділлють макет міста. Один з учасників засідання запропонував встановити ще один, менший, макет Чернігова. Його підтримали.

Всі члени містобудівної ради проголосували за проект зі змінами. А саме, замість бастіону звичайний дитячий майданчик. Виготовлять ще один макет міста та розглянуть варіант з парканом біля Дворянського зібрання. Міський голова наголосив, необхідність розпочинати облаштування якнайскоріше, аби, за попередніми підрахунками, закінчити реконструкцію до кінця 2018 року.

Сюжет телеканалу «Дитинець»

Рекомендовані відео